Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel bonensalade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wijde lage slaschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
vastkokend
▢
Zout
▢
1
zakje
gebroken sperziebonen
200 g
▢
200
g
bospeen
▢
2
sjalotjes
▢
2
blikken
tonijn in olie
à netto ca. 200 g
▢
1 ½
eetlepel
rode pesto
potje
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
1
eetlepel
kappertjes
potje, Royal Mail
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Voorbereiden:
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Kook de sperziebonen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Maak ondertussen de bospeen schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
Spoel de aardappelplakjes en sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes.
Giet de tonijn af boven een kom.
Roer de rode pesto, sinaasappelsap, sjalotjes en kappertjes door de tonijnolie.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Verdeel de tonijn in stukjes.
Meng de aardappelplakjes, sperziebonen, wortelblokjes en tonijn door de dressing.
Zet de salade minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bereiden:
Roer de aardappelsalade nogmaals door en doe deze over in de slaschaal.
Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-bonensalade!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis