Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Acciughe alla Vernazzana
Ansjovis op de wijze van Vernazza. Uit dit oorspronkelijke vissersplaatsje kan je niet anders dan een uitstekend visrecept verwachten natuurlijk
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
middelgrote aardappels
▢
olie
▢
12
gefileerde ansjovissen
▢
1
blik
dikke tomatensaus of tomatenpuree
▢
wilde of roomse venkel
liefst vers
▢
zout
▢
peper
▢
½
fles droge witte wijn
Instructies
Snij de aardappels in dunne plakken, leg ze in een ovenvaste schaal en druppel er wat olijfolie overheen.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (hoogste stand).
Haal de aardappelschotel uit de oven en leg de ansjovissen over de aardappelschijfjes, bedek daarna met de tomatensaus.
Strooi de klein gesneden venkel, het zout en de peper over het geheel.
Besprenkel nogmaals met olijfolie en giet zoveel van de wijn over het geheel totdat er genoeg vocht is zodat de aardappels niet kunnen aanbranden.
Voeg indien nodig later nog wat wijn toe.
Plaats het geheel terug in de hete oven en laat een minuut of twintig koken.
Een andere versie van dit gerecht kan gemaakt worden door de tomaat te vervangen door uienringen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Italië