Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Amandelsaus voor pasta
voor 350 gr pasta
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
olijfolie
▢
1
knoflookteen in dunne plakjes
▢
4
eetlepel(s)
gepelde grofgehakte amandelen
▢
1
rode paprika in kleine blokjes
▢
1
ui in dunne ringen
▢
5
dl
tomaatblokjes uit blik met vocht
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappelsap
▢
2
tl
geraspte sinaasappelschil
▢
zout & peper
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte
verse peterselie
Instructies
Verhit de olijfolie met de knoflook; zodra je ze ruikt, knoflook uit de pan op een bord scheppen en stukjes amandel in de olie lichtbruin bakken.
Schep de stukjes amandel uit de olie bij de knoflook.
Bak in de rest van de olie stukjes paprika en ui tot de ui glazig is.
Voeg tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe en laat de saus zachtjes inkoken.
Voeg peper en zout toe.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Doe de pasta over in een schaal en meng de saus erdoor.
Strooi stukjes knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
En strooi er aan tafel eventueel kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch