Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemengde roerbakschotel met kalkoen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kalkoenfilet
▢
zout
peper en 1 theelepel gemberpoeder
▢
1
dikke prei
▢
½
overlangs doormidden gesneden Chinese kool
▢
elk 2 eetlepels sojasaus en rijstazijn
▢
elk 1/2 eetlepel maïzena en gembersiroop
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
teentje
knoflook uit de pers
▢
100
gram
champignonplakjes
▢
400
gram
mihoen
▢
100
gram
taugé
▢
2
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid die met zout, peper en gemberpoeder.
Snijd de prei in ringen en de Chinese kool in reepjes.
Roer een sausje van de sojasaus, rijstazijn, maïzena en gembersiroop.
Brengeen pan water aan de kook.
Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak de kalkoenreepjes hierin omscheppend bruin.
Voeg de prei, koolreepjes, knoflook en de champignonplakjes toe en roerbak nog 5 minuten.
Leg intussen 400 gr mihoen 2 minuten in het kokende water, giet af en houd hem warm.
Voeg aan het roerbakmengsel nog de taugé, het sesamzaad en het sausje toeen laat het geheel in 1 minuut al omscheppend binden.
Serveer het gerecht met de mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Roerbakken / Wokken