Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saké nanban-yaki
geroosterde zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
gefileerde zalm
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
eetlepels
lichte Japanse sojasaus
▢
½
theelepel
djahé
▢
1
kleine
komkommer
▢
zout
▢
1
dl
dashi of kippenbouillon
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
1
eetlepel
milde azijn
▢
2
gesnipperde voorjaarsuitjes
Instructies
Spoel de zalmfilet af en droog de vis met keukenpapier.
Snijd de zalm in 8 of 12 repen van ongeveer 1 cm breed.
Meng het citroensap met de sojasaus, 1 eetlepel mirin en de djahé.
Leg de repen zalm erin en laat ze ongeveer een half uur marineren.
Draai ze regelmatig om.
Was de komkommer en snijd deze in schuine plakken van een halve
centimeter.
Meng de dashi, sesamolie, 2 theelepels mirin, zout en azijn.
Laat de plakken komkommer hierin minimaal 10 minuten marineren.
Droog ze daarna af en leg ze op een schaal.
Rol de zalmrepen op en steek ze vast met satéstokjes.
Grill ze maximaal 5 minuten en bestrijk ze tussendoor steeds met de
marinade.
Haal vervolgens de stokjes eruit en leg op iedere plak komkommer een
zalmrolletje.
Strooi er gesnipperde voorjaarsui over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Japan