Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep met spekjes en rucola
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2½
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
bakje magere spekreepjes à 125 g
▢
1
bakje uiensnippers à 175 g
▢
2
rundvleesbouillontabletten
▢
4
duobakjes pesto rosso
▢
½
zakje
rucola à 75 g
▢
500
g
kruimig kokende aardappel
geschild en in blokjes
▢
versgemalen peper
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes op een halfhoog vuur knapperig uit.
Schep ze uit de pan.
Fruit de uiensnippers 3 minuten op een halfhoog vuur in het bakvet.
Voeg de aardappelen toe en bak ze 3 minuten mee.
Schenk er 1 l heet water bij en verkruimel de bouillontabletten erboven.
Breng alles aan de kook.
Kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper.
Roer de spekjes erdoor.
Verdeel de soep over de kommen of borden en schep er de pesto in.
Leg in elke kom soep een flinke pluk rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees