Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas garnalensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rode uitjes
▢
3
schijven ananas
bij voorkeur verse ananas
▢
2
teentjes
knoflook
▢
100
g
tofu
tahoe
▢
2
eetlepel(s)
arachideolie
▢
½
theelepel
geraspte gemberwortel
of een mespunt gemberpoeder
▢
1
l
kippenbouillon
▢
2
eetlepel(s)
Thaise vissaus
Nam Pla
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte koriander of peterselie
▢
12
grote
garnalen
gepelde, gekookte
▢
1
eetlepel(s)
bieslook
fijngeknipte
Instructies
Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.
Snijd de schijven ananas in kleine stukjes.
Haal het velletje van de knoflooktenen.
Snijd de tofu in kleine blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit.
Voeg de gember toe.
Roer ui, knoflook en gember door elkaar.
Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten slotte de koriander en garnalen door de hete soep.
Laat de soep niet meer koken.
Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen.
Strooi er bieslook overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Hier kunt u een chardonnay uit Australië schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters