Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
English pie with rabbit
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg :
▢
350
gram
gezeefde bloem
▢
75
gram
spekvet
▢
75
gram
boter
▢
snuifje
zout
▢
3
el
koud water
▢
1
ei
Voor de vulling :
▢
300
gram
gaar konijnenvlees
bouten, restjes
▢
100
g
gekookte Meesterlycke ham
▢
200
g
gekookte erwten en wortelen
▢
1
gehakte ui
▢
3
eieren
▢
1
dl
verse room
▢
versgemalen zwarte peper & zout
Instructies
Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg.
Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter).
Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Meng de ingrediënten voor de vulling.
Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers
de randen goed aan en prik in met een vork.
Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen.
Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg.
Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud of warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Wild
Land van herkomst
Engeland