Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba’s met roergebakken groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
Queens Ocean Party gamba’s
diepvries, ontdooid
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakt korianderblad
▢
peper
zout
▢
3
eetlepel(s)
wokolie
Conimex
▢
2
rode uien
in partjes
▢
150
g
peultjes
▢
1
rode en 1 gele paprika
in stukjes
▢
1
dl
tuinkruidenbouillon van een blokje
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
Instructies
Spoel de gamba’s onder koud stromend water af en dep ze met keukenpapier droog.
Schep ze met de knoflook, de koriander en peper naar smaak door elkaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui al omscheppend in 3 min. glazig.
Voeg de peultjes en de paprika toe en roerbak alles totdat de groenten beetgaar zijn.
Schep de gamba’s erdoor en roerbak ze kort op een hoog vuur mee.
Voeg de bouillon en de sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met mie
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Douglas Green Chardonnay / Colombard, Zuid-Afrika, droog.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Zeevruchten