Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aromatische Sesam-Kip Mihoen
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
g
zeer fijne diepvries sperziebonen
▢
350
g
kipfilet
▢
2
uien
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
250
g
mihoen
▢
1
theelepel
gehakte gember
uit een potje
▢
180
ml
ketjap-sesam woksaus
Instructies
Kook de sperziebonen gedurende 6 minuten.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Pel en snipper de uien.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de kipfilet rondom bruin.
Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de gesnipperde ui toe aan de kip en roerbak gedurende 4 minuten.
Voeg de gehakte gember toe en roerbak nog eens 2 minuten.
Voeg de woksaus en de gekookte sperziebonen toe, en verwarm alles nog 1 minuut.
Serveer de mihoen met de kip en groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Gris, zou goed passen bij de Aziatische smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Mie
Land van herkomst
Oosters