Kook de aardappels in water met zout in 8 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Kook intussen de eieren hard in 10 minuten.
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet deze koel weg.
Halveer de avocado’s, schil ze en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Snijd de salami in reepjes.
Verdeel de sla in smalle reepjes.
Pel de eieren, verdeel ze in plakjes of hak ze en voeg ze bij de aardappels met de avocadoblokjes, sjalotjes, salamireepjes en 3 eetlepels bieslook.
Schep de dressing luchtig door de salade.
Serveer de aardappelsalade op de ijsbergsla en strooi de rest van de bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
Serveertip:
Voeg ½ geraspte komkommer extra toe.
Wijnadvies:
Geniet de aardappelsalade met een lekkere, frisse witte wijn: een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc oftewel Steen. Lekker is ook een droge rosé uit bijvoorbeeld de Provence of uit Zuid-Afrika (9-11ºC).