Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken mosselen met tomaat en knoflook
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
panklare mosselen
▢
1
prei
▢
4
teentjes
knoflook
▢
4
sjalotjes of 1 ui
▢
8
gedroogde tomaten
op olie en 4 eetl. van de olie
▢
1
dl
witte wijn of vermout
▢
3
eetlepel(s)
gehakte bladselderij
of peterselie (vers of diepvries)
▢
versgemalen peper
Instructies
Verwijder beschadigde mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
Snijd de prei in smalle ringetjes.
Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en hak ze fijn.
Verdeel de tomaten in reepjes.
Verhit 4 eetlepels olie van de gedroogde tomaten in een wok of hapjespan.
Bak hierin de prei, knoflook en ui 2 minuten.
Voeg de tomatenreepjes, mosselen en wijn toe en roerbak op een hoge stand totdat de mosselen helemaal openstaan.
Strooi de bladselderij of peterselie en versgemalen peper erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Presenteer de mosselen met ciabattabrood of bruin stokbrood.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse witte Italiaan (Soave, Verdicchio, Trebbiano).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Vis
/
Zeevruchten