Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Carpaccio van tonijn met olijven
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
tonijnfilet
▢
50
gram
olijven
met pimento gevulde
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
theelepel
tijm
verse of gedroogde
▢
zout
▢
peper
▢
1
mespunt
suiker
▢
4
eetlepels
olijfolie
Instructies
Snijd de olijven in dunne plakjes.
Knijp het teentje knoflook fijn en meng het met het citroensap, de tijm, een
snufje zout, een snufje peper, de suiker en de olie.
Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
Snijd de tonijn in heel dunne plakjes en leg ze naast elkaar op vier borden
Besprenkel de vis met de knoflookdressing en verdeel de plakjes olijf erover.
Variatie:
Vervang het citroensap door limoensap, gebruik verse koriander in plaats van
tijm en strooi er lente-uiringetjes en stukjes ontvelde en ontpitte tomaat over
in plaats van olijf.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië