Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensalade van Capri
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine krop
rode sla
▢
4
tomaten
▢
2
bolletjes
mozzarella
van ± 125 gr elk
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
basilicum
verse gehakte
▢
4
zwarte olijven
▢
peper van de molen
Instructies
Was de sla, zwier ze droog en snijd ze in fijne reepjes.
Was de tomaten en snijd ze in schijfjes.
Snijd de mozzarella in plakjes van ± 1/2 cm dik en schik die, in waaiervorm, in het midden van 4 borden.
Leg er de schijfjes tomaat omheen en werk af met een krans van sla.
Besprenkel de borden vervolgens met de olijfolie en verdeel er de basilicumsnippers over.
Kruid de mozzarella met wat versgemalen peper en leg er een olijf op.
Serveer dit slaatje met een stukje ciabatta (Italiaans stokbrood) of met grissini (soepstengels).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië