Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelschotel uit Napels
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
aardappelpuree met kaas
Maggi
▢
2
dl
melk
▢
1
ei
▢
150
gram
mortadella
Italiaanse vleeswaar, in plakken
▢
1
blik
polpabella
400 gr, stukjes tomaat, Grand'Italia
▢
zout
versgemalen peper
▢
3
takjes basilicum
▢
1
mozzarellakaasje in plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Maak de puree met water en 2 dl melk volgens de gebruiksaanwijzing en meng het ei erdoor.
Vet een ovenschaal (24 cm doorsnee) in.
Schep de puree erin en strijk die glad.
Leg de mortadella erop.
Schep de stukjes tomaat uit het blik, verdeel ze over de mortadella en bestrooi met zout en peper.
Knip de basilicum erboven fijn, verdeel de plakjes mozzarella erover en schenk het tomatensap erover.
Bak de 'pizza' in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin en laat de kaas smelten.
Garneer met een toefje basilicum.
Lekker met friséesalade.
u kunt ook 2 één-persoons 'pizza's' maken in kleine ovenschaaltjes (18 cm doorsnee).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Italië