Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbakschotel met crabsticks en shii-take
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
struik paksoi in grove stukken
▢
150
gram
rijstnoedels
▢
zout
▢
2
eetlepels
zonnebloem- of arachideolie
▢
1
fijngesneden teentje knoflook
▢
1
eetlepel
lente-ui in stukjes
▢
½
eetlepel
fijngesneden verse gemberwortel
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
100
gram
peultjes
▢
100
gram
shii-take in plakjes
▢
1
gele paprika in reepjes
▢
1
eetlepel
Chinese rijstwijn of droge sherry
▢
1
eetlepel
Chinese sojasaus
▢
150
gram
crabsticks
pakje in stukjes van 3 cm
Instructies
Stoom de paksoi in een stoompan boven kokend water in 10 minuten gaar.
Laat de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout gaar worden.
Schep de olie in een hete wok, voeg de knoflook, de lente-ui, de gember en
het chilipoeder toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut.
Voeg de peultjes, de shii-take en de paprikareepjes toe en bak ze 8-10
minuten mee.
Schep de rijstwijn en de sojasaus erdoor en laat alles nog 2 minuten stoven
tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de crabsticks erdoor en serveer met de rijstnoedels en de paksoi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vis