Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Armeense sekhi itzoeg
Armeense meloen
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
kleine
ui
▢
100
g
lamsgehakt of rundertartaar
▢
1
eetlepel
pijnboompitten
▢
1
eetlepel
rozijnen
▢
1
deciliter
minutenrijst
▢
snufje
kaneel
▢
zout naar smaak
▢
1
deciliter
water
▢
1
rijpe meloen
ca 450 g
Instructies
De boter in een koekenpan op een flink vuur bruinen.
De ui fijnsnipperen en in de boter schuiven met het gehakt.
Lichtbruin bakken en het vlees daarbij korrelig houden met een vork.
Pijnboompitten, rozijnen en rijst even mee laten bakken.
Kaneel, zout en water toevoegen.
Goed omroeren.
Deksel op de pan.
Dit alles 2 minuten laten doorkoken, weer omroeren en 5 minuten laten staan.
Intussen meloen wassen, drogen en over het steeltje halveren en de pitten wegscheppen.
Het vruchtvlees eruit nemen met een aardappelronder, mengen met het gehkat.
Nog even goed doorwarmen en eventueel warm houden op een klein pitje.
De legen meloenheften op een bordje leggen.
Vlak voor serveren vullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Lamsvlees
/
Rundvlees
Land van herkomst
Armenië