Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scampi's met groene noedels
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
boter
▢
3
eetlepels
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
4
dl
melk of lichte room
▢
witte peper
▢
3
eetlepels
boter
▢
1
eetlepel
sjalotsnippers
▢
2
fijngehakte teentjes knoflook
▢
500
gram
gepelde scampi's
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
⅛
theelepel
droge oregano
▢
½
eetlepel
gehakt bieslook
▢
250
gram
spinazienoedels
▢
peper
zout
Instructies
Verhit voor de roomsaus in een sauspan 3 eetlepels boter.
Voeg 3 eetlepels bloem toe en roer 2 minuten.
Voeg 1 theelepel zout, 4 dl melk of lichte room en de helft van de peper toe;
breng de saus aan de kook en laat haar dik worden.
Leg een deksel op de pan en houd de saus apart.
Sauteer de knoflook en de sjalotten in 3 eetlepels boter.
Voeg de scampi's toe en sauteer tot ze roze zijn (3-5 minuten).
Haal de scampi's eruit en houd ze apart.
Voeg de wijn, oregano, zout, bieslook en peper toe en laat dit tot 1/3 inkoken.
Voeg dan de roomsaus toe en meng goed.
Voeg de scampi's toe en warm alles goed door.
Kook de noedels en laat ze uitlekken.
Doe ze in borden over en giet er het scampimengsel over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië