Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholfilets gestoofd op venkel en geserveerd met tomatensalsa
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
scholfilets
a 100 g
▢
4
tomaten
in blokjes
▢
1
sjalot
fijngesneden
▢
¼
Spaanse rode peper
fijngesneden
▢
2
eetlepel(s)
bieslook
fijngesneden
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
venkelknol
in blokjes
▢
visbouillon
▢
peper
▢
zout
▢
pernod
Instructies
1 eetlepel olie verwarmen en tomatenpuree en sjalot fruiten.
Spaanse peper en tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen.
Bieslook toevoegen, koud laten worden en de rest van de olie toevoegen.
Visbouillon samen met venkel in een pan doen en pernod toevoegen.
De vis licht peperen en zouten; filets in lengte dubben vouwen en langzaam garen in bouillon.
Als de vis gaar is deze uit de pan halen en het vocht inkoken, eventueel op smaak brengen.
Midden op het bord de vis; er langs in een lijn de venkel.
Aan beide zijde daar naast de lichtverwarmde tomatensalsa.
Garneren met gehakte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis