Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met oesterzwammen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
zak
Bourgondische aardappelgolfjes à 700 g
▢
750
g
panklare worteltjes
▢
zout
▢
2½
eetlepel(s)
Croma vloeibaar
▢
versgemalen peper
▢
4
Hollandse biefstukken
▢
1
schaal
oesterzwammen à 150 g
Instructies
Verhit de olie en bak de aardappelgolfjes aan beide kanten bruin en gaar.
Kook de worteltjes in water met zout in ± 12 minuten beetgaar.
Verhit het vloeibare bakvet en bak de met peper en zout bestrooide biefstukken aan beide kanten bruin en in ± 3-5 minuten rosé.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg de paddenstoelen aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk 2 dl heet water bij het bakvet.
Breng het aan de kook en laat het ± 1 minuut doorkoken.
Serveer de biefstukken met de paddestoelenjus, de aardappeltjes en de worteltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
rode wijn, Eclat du Rhone, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees