Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken vis met tagliatelle
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bos
worteltjes
▢
2
limoenen
▢
500
g
kabeljauwfilet
in 4 stukken
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
tarwebloem
▢
350
g
tagliatelle
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
20
g
boter
▢
1
schaaltje
verse peterselie à 15 g
fijngehakt
Instructies
Snijd de worteltjes van het loof maar laat 1 cm van het groen zitten.
Boen de worteltjes schoon.
Boen de limoenen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers ze uit.
Druppel 2 eetlepels limoensap over de vis en laat hem ± 15 minuten liggen.
Dep de vis droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en wentel de stukken vis door de bloem.
Klop het overtollige bloem eraf.
Kook de worteltjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Giet de tagliatelle af en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de boter en 2/3 deel van de peterselie door.
Strooi de rest van de peterselie over de afgegoten worteltjes en serveer met de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Jean Sablenay sauvignon blanc, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis