Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalmfilet met peterseliedressing
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
peterselie à 15 g
▢
1
zoetzure augurk
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
van het augurkennat
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
peper
▢
zeezout
▢
1
zak
panklare aardappelen
kruimig à 1 kg
▢
4
stukken zalmfilet
▢
1
pot
doperwten à 680 g
▢
1
pot
maïs à 180 g
Instructies
Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
Roer ze met de augurk, het augurkennat, 1 eetlepel van de olie en peper en zout door elkaar.
Kook intussen de aardappelen in water met zout gaar.
Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Grill de vis onder de hete grill in ± 7 minuten bruin en net gaar.
Verwarm de doperwten met de maïs en een beetje zout naar smaak.
Verdeel de afgegoten doperwten over een schaal, leg de vis erop en lepel de dressing erover.
Serveer met de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Hardy´s, Stamps, Semillion Chardonnay, wit, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm