Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sushi van Eatgreen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
kleefrijst
▢
½
komkommer
▢
1
wortel
▢
3
tomaten
▢
avocado
in japanse soja saus
▢
6
Shiitake
▢
Japanse azijn
▢
5
nori vellen
▢
2
eetlepel(s)
soja olie
▢
wasabi + soja saus om te dippen
Instructies
Kook de kleefrijst.
Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
Bak de shitake kort in wat soja olie.
Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
Serveer met wasabi en sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Sushi
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch