Sushi van Eatgreen

Recept categorie(ën) Sushi
Land van herkomst Japan
Dieët Vegetarisch
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Eatgreen.nl

Print dit recept

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Kook de kleefrijst.
  • Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
  • Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
  • Bak de shitake kort in wat soja olie.
  • Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
  • Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
  • In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
  • Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
  • Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
  • Serveer met wasabi en sojasaus.


Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print
Heeft u dit recept gemaakt en er een mooie foto van deel hem dan met ons.[email protected]