Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sauce Espagnole van Voer voor gastronomen
(Spaanse saus)
Porties:
11
liter
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
65
g
bloem
▢
2,2
l
bruine fond
▢
30
g
uien
▢
1
takje
tijm
▢
1
deciliter
witte wijn
▢
65
g
boter
▢
50
g
wortels
▢
30
g
buikspek
▢
1
laurierblaadje
▢
½
kg
verse tomaten
of 125 g tomatenpuree
Instructies
Maak van boter en bloem een roux en laat deze heel zachtjes koken, zodat ze op den duur hazelnootbruin wordt.
Probeer het niet te snel, want dan verbrandt de bloem en is de smaak bedorven.
Maak van de groenten, zonder de tomaten, en het spek een mirepoix en braad deze even aan.
Voeg tijm en laurierblad toe en blus af met de witte wijn.
Giet de fond op de roux, roer goed en voeg er de mirepoix bij, waarna het geheel 2 uur zachtjes moet koken.
Schep er intussen regelatig het vet af.
Zeef de saus en laat ze weer 2 uur koken.
We zeven weer en laten de saus een nacht afkoelen.
De volgende dag voegen we de in stukken gesneden tomaten toe of de tomatenpuree en laten de saus weer 2 uur koken.
Passeer de saus weer door de zeef en laat ze afkoelen.
Men kan de saus in de koelkast geruime tijd bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mirepoix
= Diverse groenten in stukken gesneden en in een pan met deksel gaar gestoofd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Spanje