Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Sauce romaine
(Romeinse saus)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
suiker
▢
5
deciliter
Spaanse saus
▢
20
g
rozijnen
▢
20
g
pijnappelpitten
▢
1½
deciliter
azijn
▢
3
deciliter
wildfond
▢
20
g
krenten
Instructies
Zet de krenten en rozijnen te week in lauw water.
Rooster de pijnappelpitten een kwartieertje in een oven van 200ºC.
Smelt de suiker in een pannetje.
Roer er voorzichtig in totdat de suiker een caramelkleur aanneemt.
Wacht niet te lang anders verbrandt de suiker.
Blus de suiker af met de azijn en zorg dat alle suiker oplost.
Voeg er dan de Spaanse saus en wildfond bij.
Laat inkoken tot er ¾ deel over is.
Passeer de saus door een zeef.
Voeg er dan de krenten, rozijnen en pijnappelpitten bij,
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze saus bij wild.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus