Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet met 4 kazensaus
Ik moest voor de verjaardag van mijn dochter "proefkoken" en ze wou graag een pastasaus met kipfilet en 4 kazen
Porties:
4
Total time
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kipfilet
▢
zeezout
Vers gemalen
▢
zwarte peper
Vers gemalen
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
prei
▢
1
ui
▢
2
eetlepel(s)
mascarpone
▢
2
eetlepel(s)
ricotta
▢
1
bolletjes
monzarella
▢
20
gram
gran Gusto poeder
▢
Blaadjes
tijm
van 2 takjes
▢
3
takjes
oregano
▢
3
blaadjes
salie
Instructies
Snij de kipfilet in blokjes
Doe er wat vers gemalen zeezout over
En wat meer vers gemalen zwarte peper
Goed mengen
Halveer de prei
Snij de helften in wat grovere stukken
Pel en snipper de ui
Doe de olijfolie op hoog vuur in een wok
Bak de kipfiletblokjes goed door
Doe als ze bijna gaar zijn de ggesnipperde ui erbij
Bak dit nog 3 minuten door
Draai dan het vuur zachter
Half hoog ongeveer
Doe de prei erbij
Roerbak weer 5 minuten
Voeg de 2 eetlepels mascarpone toe
Goed roeren
Dan de 2 eetlepels ricotta
Blijf goed roeren
Pluk het bolletje monzarella in stukjes en doe dat door de pastasaus
Doe dan de 20 gram gran Gusto erdoor
Haal de blaadjes van de tijm en doe het door de saus
Snipper de oregano en doe het door de saus
Snipper de blaadjes salie en doe ze door de saus
Vind je de saus te dik dan kun je hem aanlengen met iets melk
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij aten er tortellini con carne bij maar het kan met iedere andere pasta
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Saus
Land van herkomst
Italië