Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chiligember noedels met vis en garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
Conimex Wok Noedels
250 g
▢
1
struik
broccoli
▢
2
teentjes
knoflook
▢
200
g
visfilet
bijv. wijting, koolvis of roodbaars
▢
Conimex Wok Olie
▢
200
g
garnalen
rauwe gepelde
▢
1
pakje
Conimex Romige Kokosmelk
200 ml
▢
Conimex Woksaus Chili Gember
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt.
Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook daarin en wok ze voorzichtig ca. 3 minuten.
Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de noedels in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Javaanse Kroepoek, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Dit gerecht kun je ook met alleen garnalen of vis maken.
Voeg met de noedels voor een fris accent een eetlepel limoensap toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters