Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse kalfsoester
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
sojasaus
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
2
theelepel
donkere basterdsuiker
▢
1
eetlepel
wokolie
▢
3
cm
gemberwortel
geschild en geraspt
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en uitgeperst
▢
4
kalfsoesters
▢
2
dl
kippenbouillon
van een tablet
▢
½
rood pepertje
ontzaad en in ringetjes
▢
2
bosuitjes
in schuine ringetjes
▢
1
eetlepel
sesamzaad
geroosterd
Instructies
Roer de knoflook, gemberwortel, de sherry en de suiker door de sojasaus.
Leg het vlees 30 minuten in de marinade en keer het na 15 minuten.
Dep het vlees droog en houd de marinade apart.
Bestrijk het vlees met de wokolie.
Gril het vlees in ± 6 minuten in een hete grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
Breng intussen de bouillon met de marinade aan de kook en laat de saus iets inkoken.
Roer er de rode peper en de bosui door en lepel de saus over het vlees.
Bestrooi met het sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Die Breedekloof, Chardonnay, wit, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters