Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel courgettetaart met ansjovis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
ui
▢
2
courgettes
▢
2
aardappels
▢
2
blikjes
ansjovisfilets
à 46 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
eieren
▢
1
pakje
room culinair
200 ml
▢
75
g
gemalen kaas
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui.
Was de courgettes en snijd ze in plakken.
Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
Laat de ansjovisfilets uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit olijfolie in een braadpan.
Bak de ui gedurende 2 minuten.
Voeg de ansjovis toe en bak deze zachtjes mee.
Druk de ansjovis tijdens het bakken uit elkaar en laat ze in de olie oplossen.
Kook de aardappelplakjes 5 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.
Klop de eieren los met de room en peper.
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik de bodem op verschillende plaatsen in.
Verdeel de courgette- en aardappelplakjes om en om over de bodem.
Schep het ansjovis-ui mengsel door het room-eimengsel.
Giet het roommengsel in de quichevorm en bestrooi met kaas.
Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel-Courgettetaart met Ansjovis met een frisse tomatensalade voor een heerlijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Vis
Land van herkomst
Nederland