Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde karper met venkelsaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
panklare karper van ruim 1 kg
▢
400
gram
aardappels
▢
100
gram
Parmaham
▢
1
eetlepel
venkelzaadjes
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
takjes rozemarijn
▢
3
Ansjovis filets
▢
1
citroen
▢
8
salieblaadjes
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°c.
Was de door uw vishandelaar schoongemaakte karper van binnen en van buiten zorgvuldig onder de koude kraan.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren
Hak de ham, de venkelzaadjes, de rozemarijnnaaldjes van één takje en de
ansjovisfilets fijn en vul de karper hiermee.
Leg de vis in een ovenvaste schaal en leg er plakjes citroen en het tweede takje rozemarijn op.
Schik de aardappelen rond de vis en bestrooi het geheel met de salieblaadjes.
Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in 45 minuten gaar worden.
Meng de olie met het citroensap en besprenkel de vis hier van tijd tot tijd mee.
Bestrooi de karper en de aardappelen voor het serveren met zout
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Italië