Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Granita di Zitrone
Citroenwaterijs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
citroenen
▢
2
dl
water
▢
160
gram
suiker
▢
120
gram
druivesuiker
▢
1
geraspte citroenschil
Instructies
Kook het water met de suiker en de druivesuiker 3 minuten.
Voeg het citroensap en de -schil toe en laat het 1 minuut koken.
Giet het door een zeef en laat het afkoelen.
Doe het ijsmengsel in een metalen schaal en zet die in de vriezer.
Schraap na 20 minuten de ijskristallen van de wanden en schep ze naar het midden. Herhaal dit elke 20 minuten.
Na 21/2-3 uur is het ijs bevroren.
U kunt het ijsmengsel kan ook in een ijsmachine bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
Land van herkomst
Italië