Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrije en lactosevrije pizza
glutenvrijlactosevrij.nl
Porties:
1
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
vochtige theedoek
staafmixer
Oven
Ingrediënten
pizzabodem
▢
300
gram
glutenvrije broodmix
van Schar
▢
200
ml
lauwwarm water
▢
15
gram
verse gist
glutenvrij
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zout
tomatensaus
▢
2
tomaten
▢
1
gepelde tomaat uit blik
▢
1
oregano
▢
peper
zout
▢
50
gram
geraspte Parmezaan
▢
50
gram
Parmaham
▢
rucola
Instructies
Begin met de pizzabodem.
Los hiervoor de verse gist en de suiker op in het lauwwarme water.
Laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
Zeef het meel boven een kom.
Maak in het midden een kuiltje en giet hierin het gistmengsel.
Voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel, totdat een glad deeg ontstaat.
Het deeg blijft wat plakkerig.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
Laat ongeveer 20 minuten op een warme plek staan zodat het deeg kan rijzen.
Maak ondertussen de tomatensaus.
Pureer met een staafmixer de tomaten, de gepelde tomaat en de oregano tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
Bestrooi met de geraspte
Parmezaanse kaas en verdeel de Parmaham over de pizza.
Bak de pizza in de oven op 225 ºC gedurende ongeveer 25 minuten totdat de bodem knapperig is.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je meer tijd hebt om het deeg te laten rijzen, is het aan te bevelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij