Verwarm de airfryer vóór op 180 graden (ik heb het in de Philips XXL gemaakt).
Fruit zonder extra toevoeging van olie de ansjovis, ui, knoflook, rode peper en gele en groene paprikablokjes een minuut of twee al roerend aan.
Voeg de pesto en de tonijn toe en roerbak even mee.
Draai het vuur uit en voeg de fritessaus, kappertjes, en de zwarte olijfplakjes toe.
Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe (ik heb het niet gedaan, ik vond de smaak goed genoeg)
Doe in de uitgeholde paprika’s een klein beetje geraspte kaas en vul met het tonijnmengsel.
Eindig ook met wat geraspte kaas bovenop.
Doe de paprika’s in een passende, ovenvaste schaal (ik gebruik gewoon een siliconen taartvorm) en doe de paprika’s met antispatdeksel in de airfryer.
Bereid de paprika’s in 15 minuten .
Notities / Tips / Wijnadvies
De vulling is genoeg om 8 paprika’s te vullen maar ik heb er 4 gevuld en de rest van de vulling gebruikt voor op mijn crackers de volgende dag. De punten zijn 3 punten en zijn dus berekend op de vulling, voor 8 personen, de paprika’s zijn 0 punten en dan moet je alleen de kaas nog apart rekenen, dat is voor 15 gram 1 punt (30+)