Snijd de kipfilets open tot platte dubbel zo grote lapjes.
Bij grote kipfilets kun je dit soms wel twee keer doen.
Indien mogelijk met koksmes of houten keukenhamer en een stuk huishoudfolie de filetjes nog platter drukken of slaan.
Zorg dat je vier mooie platte lapjes hebt om te kunnen vullen.
Strooi op beide zijden een beetje zout en peper.
Was de spinazie en verwijder eventuele dikkere steeltjes.
Bedek iedere kipfilet met blaadjes spinazie en leg daarop een uitgelekt stuk tonijn.
Voor liefhebbers kun je op iedere stuk tonijn een ansjovisfilet leggen.
Rol of vouw de gevulde kipfilet. Steek vast met cocktailprikkers of gebruik rollade-touw om dicht te binden.
Bak op hoog vuur de gevulde kipfilets even aan en laat ze op laag vuur 10 minuten nagaren.
Doe er eventueel een beetje water bij.
Omdat de vulling bestaat uit gare tonijn en een paar blaadjes spinazie zijn ze relatief snel gaar.
Neem de gevulde kipfilets uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
Zet het vuur hoger en maak van het overgebleven braadvocht, citroenrasp, citroensap en room een sausje.
Eventueel op smaak brengen met zout & peper en de saus monteren met een klontje boter, waardoor de saus een dikkere en zachtere structuur en een vollere smaak krijgt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
goed proeven, wanneer de saus iets te zuur is, kun je een klein schepje suiker toevoegen.Heerlijk te combineren met spinazie (of andere groene groente) en wellicht een stukje aardappel. Oh, en een glas lekkere Italiaanse witte wijn *
* wijntip:
spinazie is een moeilijke groente om te combineren met wijn, vanwege de wat ijzerachtige smaak en het zogenaamde vegetale karakter (wat lijkt op de smaak van onrijpe vruchten). Soms wordt geadviseerd een rode wijn te drinken. Indien je –net als wij kiest voor witte wijn kiest, neem dan een krachtige wijn, zoals een Sauvignon.