Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade verleiding
Porties:
12
punten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ronde taartvorm (± 20 cm)
Ingrediënten
▢
300
gram
zachte boter + boter om in te vetten
▢
150
gram
bloem + bloem om te bestuiven
▢
300
gram
suiker
▢
6
middelgrote eieren
▢
150
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
▢
3
eetlepels
frambozenjam
▢
1
dl
slagroom
▢
150
gram
pure chocolade
▢
200
gram
kleine aardbeien
▢
poedersuiker
Instructies
Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem dun met bloem.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Klop de boter, met de suiker in ± 7 minuten lichtgeel en romig.
Klop de eieren er stuk voor stuk door; voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef de bloem met het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout en spatel het voorzichtig door het botermengsel.
Doe het beslag over in de taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm enkele minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen.
Verwarm de jam met 2 eetlepels water en wrijf het door een zeef.
Klop de slagroom stijf.
Snijd de taart in 3 lagen, bestrijk de onderste 2 lagen met de jam en de slagroom en leg de 3 lagen weer op elkaar.
Breek de chocolade boven een klein pannetje in stukjes, zet het pannetje in
een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend
smelten.
Strijk 3 eetlepels chocolade op een glazen snijplank uit en laat het iets opstijven.
Schenk de rest van de chocolade over de taart, strijk het glad en laat de chocolade hard worden.
Maak de aardbeien schoon.
Schraap met een mes krullen chocolade van de chocolade op de snijplank.
Verdeel de aardbeien in een bergje over het midden van de taart, garneer met de chocoladekrullen en bestuif met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade