Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel doperwtensoep
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
500
g
kruimige aardappels
▢
Olijfolie
om in te bakken
▢
1.2
l
water
▢
2
groentebouillonblokjes
▢
300
g
diepvriesdoperwten
▢
150
g
maïskorrels
uit blik
▢
300
g
gerookte forelfilet
▢
6
sneetjes
roggebrood
▢
60
ml
crème fraîche
▢
1
bakje
tuinkers
Instructies
Pel en snijd de ui in ringen.
Pel en snijd de knoflook grof.
Schil en snijd de aardappels in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon.
Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee.
Pureer de soep met een staafmixer.
Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep.
Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.
Serveren:
Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Aardappel-Doperwtensoep met gerookte forel en roggebrood met crème fraîche en tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Nederland