Aardappel doperwtensoep

Aardappel doperwtensoep

Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kruimige aardappels
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 150 g maïskorrels uit blik
  • 300 g gerookte forelfilet
  • 6 sneetjes roggebrood
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en snijd de aardappels in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon.
  • Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep.
  • Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
  • Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
  • Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.
  • Serveren:
  • Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Aardappel-Doperwtensoep met gerookte forel en roggebrood met crème fraîche en tuinkers.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Nederland