Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel in de schil met gerookte zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
middelgrote
vastkokende aardappelen
▢
4
plakken
gerookte zalm
▢
1
bosje
bieslook
▢
Zout
1 handvol per aardappel
▢
1
eetlepel
zure room
▢
2
eetlepels
roomkaas
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was de ongeschilde aardappelen.
Wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg het zeezout in het midden van een bakplaat.
Plaats de aardappelen op de bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven (230°C).
De aardappelen zijn klaar als je er gemakkelijk in kunt prikken.
Haal de gare aardappelen uit de oven en wacht 10 minuten voordat je de aluminiumfolie verwijdert.
Snijd de bovenkant van de aardappelen af en leg ze apart.
Hol de aardappelen uit met behulp van een lepel.
Zet ze even terug in de oven.
Meng de kruidenkaas met de zure room, peper, zout, de inhoud van de aardappel en de fijngesneden bieslook.
Vul de uitgeholde aardappelen met deze vulling.
Werk af met de plakken gerookte zalm en de bovenkant van de aardappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan de bieslook ook vervangen door kleine takjes dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis