Aardappel in de schil met gerookte zalm

Aardappel in de schil met gerookte zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1 bosje bieslook
  • Zout 1 handvol per aardappel
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 eetlepels roomkaas
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de ongeschilde aardappelen.
  • Wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Leg het zeezout in het midden van een bakplaat.
  • Plaats de aardappelen op de bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven (230°C).
  • De aardappelen zijn klaar als je er gemakkelijk in kunt prikken.
  • Haal de gare aardappelen uit de oven en wacht 10 minuten voordat je de aluminiumfolie verwijdert.
  • Snijd de bovenkant van de aardappelen af en leg ze apart.
  • Hol de aardappelen uit met behulp van een lepel.
  • Zet ze even terug in de oven.
  • Meng de kruidenkaas met de zure room, peper, zout, de inhoud van de aardappel en de fijngesneden bieslook.
  • Vul de uitgeholde aardappelen met deze vulling.
  • Werk af met de plakken gerookte zalm en de bovenkant van de aardappel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kan de bieslook ook vervangen door kleine takjes dille.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vis