Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Olijven Muffins met Spek en Tijm
Heerlijke hartige muffins met aardappel, olijven, spek en tijm, ideaal als bijgerecht bij een feestelijk diner of als snack.
Porties:
6
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Muffinbakplaat (ingevet)
Koekenpan
Ingredients
▢
100
g
ontbijtspek
gesnipperd
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
2
eieren
gesplitst
▢
200
g
rauwe aardappels
geraspt
▢
100
g
bloem
gezeefd
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
25
g
gesmolten boter
▢
1
theelepel
tijm
gedroogd
▢
12
groene olijven
in plakjes
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de muffinbakplaat in.
Bak het spek in een droge koekenpan tot het krokant is.
Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak deze 5 minuten mee.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3 met het mengsel.
Bak de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse
Regaleali Rosato
uit Sicilië past perfect bij de hartige smaken van de aardappelmuffins met olijven.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
400
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Cupcakes / Muffins
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst