Aardappel olijven muffins

Aardappel olijven muffins

Porties: 8 muffins
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram ontbijtspek gesnipperd
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • Zout en peper
  • 2 eieren gesplitst
  • 200 gram aardappels rauw geraspt
  • 100 gram bloem gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram boter gesmolten
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 12 olijven in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig.
  • Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappels, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, gedroogde tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalotten.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
  • Vul de holletjes van de muffinbakvorm tot ongeveer 2/3 met het mengsel.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot de muffins gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een koele, kruidige rosé past goed bij de aardappel-olijvenmuffins, bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.


Idee
:

Vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.
————————————————————————————————–
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch