Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram ontbijtspek gesnipperd
- 2 sjalotten gesnipperd
- Zout en peper
- 2 eieren gesplitst
- 200 gram aardappels rauw geraspt
- 100 gram bloem gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gram boter gesmolten
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 12 olijven in plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig.
- Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappels, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, gedroogde tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalotten.
- Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
- Vul de holletjes van de muffinbakvorm tot ongeveer 2/3 met het mengsel.
- Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot de muffins gaar zijn.