Aardappel olijven muffins
Aardappel olijven muffins
Aantal porties: muffins
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram ontbijtspek (gesnipperd)
- 2 sjalot (gesnipperd)
- zout (peper)
- 2 ei (gesplitst)
- 200 gram aardappels (rauwegeraspt)
- 100 gram bloem (gezeefd)
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gram boter (gesmolten )
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 12 olijven (in plakjes)
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 °.
- In droge koekepan spek uitbakken.
- Sjalot toevoegen ca 5 minuten bakken.
- Laten afkoelen.
- Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm,olijven, zout, peper, spek en sjalot.
- Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen.
- Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken.
Tips
Wijnadvies;
Een koele, kruidige ros‚ smaakt goed bij de aardappelmuffins met olijven.Bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië
Idee:
vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept