Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Vistaart
Porties:
4
Voorbereidingstijd
35
minuten
min
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
kom
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
▢
3
bosuitjes
▢
3
takjes
peterselie
▢
300
g
kabeljauwfilet
▢
1
blikje
ansjovisfilets
▢
1
eetlepel
geraspte mierikswortel
potje
▢
Versgemalen peper
▢
25
g
boter
▢
2
eieren
▢
250
ml
slagroom
▢
Nootmuskaat
▢
2
eetlepels
paneermeel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes en meng ze met de geraspte mierikswortel en peper naar smaak door de kabeljauw.
Smelt de boter en bestrijk de taartvorm ermee.
Verdeel 1/3 deel van de aardappelplakjes over de bodem van de taartvorm.
Verdeel het vismengsel erover.
Strooi de helft van de bosui en peterselie erover.
Leg hierover weer een laag aardappel en verdeel de rest van de vis erover.
Bestrooi met de rest van de bosui en peterselie.
Klop in een kom de eieren los met slagroom, peper en nootmuskaat en schenk dit mengsel over de taart.
Strooi paneermeel erover en sprenkel de rest van de boter erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart warm of lauwwarm.
Geniet van deze heerlijke aardappel-vistaart!
Voedingswaarden
Calories:
325
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Vis