Aardappel vistaart

Aardappel-Vistaart

Porties: 4
Voorbereidingstijd 35 minuten
40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • 3 bosuitjes
  • 3 takjes peterselie
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel potje
  • Versgemalen peper
  • 25 g boter
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  • Snijd de ansjovisfilets in stukjes en meng ze met de geraspte mierikswortel en peper naar smaak door de kabeljauw.
  • Smelt de boter en bestrijk de taartvorm ermee.
  • Verdeel 1/3 deel van de aardappelplakjes over de bodem van de taartvorm.
  • Verdeel het vismengsel erover.
  • Strooi de helft van de bosui en peterselie erover.
  • Leg hierover weer een laag aardappel en verdeel de rest van de vis erover.
  • Bestrooi met de rest van de bosui en peterselie.
  • Klop in een kom de eieren los met slagroom, peper en nootmuskaat en schenk dit mengsel over de taart.
  • Strooi paneermeel erover en sprenkel de rest van de boter erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de taart warm of lauwwarm.
Geniet van deze heerlijke aardappel-vistaart!

Voedingswaarden

Calories: 325 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 16 g | Vet: 21 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Vis