Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelbakjes met groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ovenvaste bakjes (Ø 15cm)
Oven
Ingrediënten
▢
250
g
kruimige aardappels
▢
Zout
versgemalen peper
▢
2
eidooiers
▢
20
g
boter + extra boter om in te vetten
▢
2
eetlepels
geraspte belegen kaas
▢
300
g
gemengde zomergroenten
courgette, wortelen, peultjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
40
g
jonge bladsla
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Schil en was de aardappels.
Kook de aardappels in ca.
20 minuten in water met wat zout totdat ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en pureer ze.
Klop 1 eidooier, de boter en de kaas door de aardappelpuree.
Vet de binnenkanten van de bakjes in met boter.
Druk het aardappeldeeg tegen de binnenranden van de bakjes en bestrijk het met een losgeklopte eidooier.
Bak het aardappeldeeg in het midden van de oven in ca.
20 minuten gaar.
Haal de bakjes uit de oven.
Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de groenten in ca. 8 minuten beetgaar.
Roer de slagroom door de groenten en laat dit even binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Was de bladsla en verdeel deze met het groentemengsel over de bakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelbakjes met groenten als een smaakvolle en kleurrijke maaltijd!
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
Protein:
6
g
|
Vet:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch