Aardappelbakjes met groenten

Aardappelbakjes met groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappels
  • Zout versgemalen peper
  • 2 eidooiers
  • 20 g boter + extra boter om in te vetten
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 300 g gemengde zomergroenten courgette, wortelen, peultjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels slagroom
  • 40 g jonge bladsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
  • Schil en was de aardappels.
  • Kook de aardappels in ca.
  • 20 minuten in water met wat zout totdat ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en pureer ze.
  • Klop 1 eidooier, de boter en de kaas door de aardappelpuree.
  • Vet de binnenkanten van de bakjes in met boter.
  • Druk het aardappeldeeg tegen de binnenranden van de bakjes en bestrijk het met een losgeklopte eidooier.
  • Bak het aardappeldeeg in het midden van de oven in ca.
  • 20 minuten gaar.
  • Haal de bakjes uit de oven.
  • Maak intussen de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de groenten in ca. 8 minuten beetgaar.
  • Roer de slagroom door de groenten en laat dit even binden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de bladsla en verdeel deze met het groentemengsel over de bakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappelbakjes met groenten als een smaakvolle en kleurrijke maaltijd!

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | Protein: 6 g | Vet: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch