Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelblokjes met kaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
11
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Oven
Ingrediënten
▢
750
g
Lady Christl aardappels
▢
Zout
▢
½
zakje
verse basilicum
á 15 g
▢
1
deciliter
koffieroom
▢
1
zakje
geraspte mozzarella
pizzakaas, Finello, 150 g
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
50
g
geraspte Parmezaanse kaas
zakje á 100 g, Grozette
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
In een pan met weinig water en zout de aardappelblokjes in ca.
5 minuten beetgaar koken.
Intussen in een kopje basilicum heel fijn knippen.
In een kom koffieroom, basilicum, de helft van mozzarella en peper door elkaar roeren.
Aardappelblokjes afgieten en door het roommengsel scheppen.
Overdoen in de ovenschaal.
Parmezaanse kaas en de rest van mozzarella erover strooien.
In het midden van de oven de aardappelschotel in ca.
15 minuten verwarmen en de kaas laten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrild vlees en gemengde groene sla.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel