Aardappelblokjes met kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 11 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g Lady Christl aardappels
  • Zout
  • ½ zakje verse basilicum á 15 g
  • 1 deciliter koffieroom
  • 1 zakje geraspte mozzarella pizzakaas, Finello, 150 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas zakje á 100 g, Grozette

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In een pan met weinig water en zout de aardappelblokjes in ca.
  • 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in een kopje basilicum heel fijn knippen.
  • In een kom koffieroom, basilicum, de helft van mozzarella en peper door elkaar roeren.
  • Aardappelblokjes afgieten en door het roommengsel scheppen.
  • Overdoen in de ovenschaal.
  • Parmezaanse kaas en de rest van mozzarella erover strooien.
  • In het midden van de oven de aardappelschotel in ca.
  • 15 minuten verwarmen en de kaas laten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gegrild vlees en gemengde groene sla.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Ovenschotel