Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen en prei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
pureeknijper
ovenschaal
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
▢
200
gram
prei
▢
40
gram
boter
▢
4
eieren
▢
1½
deciliter
room
▢
1
glas
melk
▢
Peper
▢
Zout
▢
Nootmuskaat
Instructies
Was de aardappelen en doe ze in een pan.
Zet ze voor 3/4 onder water en laat ze 20 minuten koken.
Verhoog vervolgens het vuur, zodat al het water volledig verdampt en de aardappelen drogen.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
Doe de preiringen in een pan met 2 deciliter water en 20 gram boter.
Laat ze 15 minuten zachtjes stoven tot al het water is verdampt.
Klop de eieren met een staafmixer op met room en melk.
Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
Schil de gekookte aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
Werk de gestoofde prei en het opgeklopte ei-roommengsel door de puree en klop het geheel stevig op.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Vet een ovenschaal in, vul deze voor 3/4 met het pureemengsel en zet het geheel in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch