Aardappelen en prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 200 gram prei
  • 40 gram boter
  • 4 eieren
  • deciliter room
  • 1 glas melk
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Was de aardappelen en doe ze in een pan.
  • Zet ze voor 3/4 onder water en laat ze 20 minuten koken.
  • Verhoog vervolgens het vuur, zodat al het water volledig verdampt en de aardappelen drogen.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen.
  • Doe de preiringen in een pan met 2 deciliter water en 20 gram boter.
  • Laat ze 15 minuten zachtjes stoven tot al het water is verdampt.
  • Klop de eieren met een staafmixer op met room en melk.
  • Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  • Schil de gekookte aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
  • Werk de gestoofde prei en het opgeklopte ei-roommengsel door de puree en klop het geheel stevig op.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in, vul deze voor 3/4 met het pureemengsel en zet het geheel in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch